La Càtedra de Dolor Infantil URV-Fundació Grünenthal va celebrar el dijous 11 d'octubre al Teatre Bartrina de Reus l'acte d'entrega de premis del I Concurs de Dibuix dins de la seva campanya de sensibilització "Esborrem el Dolor Infantil". Durant l'acte es va premiar els autors i autores dels tres millors dibuixos de cada categoria amb material escolar cedit per MILAN i premis econòmics atorgats per la Càtedra de Dolor Infantil URV-FG, que aniran destinats als centres o AMPAs dels alumnes guanyadors. Es van emportar el primer premi Elena Otero (7 anys), de l'AFA l'Agulla El Catllar, en la categoria de 1r, 2n i 3r de primària; Lucia Capdevila (11 anys), de l'AMPA Escola Mas Clariana de Cambrils, en la categoria de 4t, 5è i 6è de primària; Pol Garcia (12 anys) del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer de Cambrils en la categoria de 1r i 2n d'ESO, i Nicolás Fariñas (22 anys) del CPEE Sant Rafael de Tarragona en la categoria per a alumnes d'educació especial.
Els dotze dibuixos guanyadors han il·lustrat el calendari de l'any 2019 i continuen amb la campanya de sensibilització sobre el dolor crònic infantil. A més, aquest calendari ajuda a mantenir el programa de tractament que existeix a l'Hospital Sant Joan de Reus des de fa 11 anys.
El concurs és la primera de moltes accions que inclou la campanya "Esborrem el Dolor Infantil" amb la que, des de la Càtedra de Dolor Infantil, es vol contribuir a millorar l'atenció que reben els joves amb dolor crònic. La campanya té l'objectiu de sensibilitzar a la societat sobre el problema que representa el dolor crònic per a nens i joves, i les seves famílies i aconseguir recursos que permetin millorar la qualitat de vida d'aquests. Els nens i joves amb dolor crònic tenen un problema de salut molt greu que els afecta de forma molt important en totes les àrees de la seva vida. Però el pitjor de tot plegat és que, sabent que hi ha tractaments que permetrien millorar, i molt, la seva situació i la de les seves famílies, que aquests coneixements no es portin a la pràctica. I això passa per molts motius, entre altres, pel desconeixement del problema tant a la societat com entre els professionals sanitaris. És important que la societat sàpiga que el dolor crònic en la població infantojuvenil té conseqüències greus, però també ho és que conegui que hi ha coses que es poden fer, és a dir, que hi ha tractaments que ajudarien a revertir o resoldre de forma definitiva aquesta situació. "Es tracta d'ajudar a entendre que és això del dolor crònic, a facilitar la seva identificació, però sobretot es tracta d'ajudar a les persones que el pateixen puguin rebre un tractament que els podria ajudar.
L'acte d’entrega de premis va ser presentat per la periodista Clàudia Climent, va comptar amb la participació i col·laboració de la regidora d'Ensenyament i Política Lingüística, Dolors Sardà; la vicerectora de Relacions Institucionals, Cultura i Compromís Social de la Universitat Rovira i Virgili, Cori Camps; Jordi Miró, director de la Càtedra i Patró de la Fundación Grünenthal; i els investigadors de la Càtedra i membres del grup ALGOS. L'acte també va comptar amb l'actuació de l'Escola i conservatori de música de Reus i l'espectacle de màgia del Mag Vidi.
Més informació
Mariona García I Departament de Comunicació
Càtedra de Dolor Infantil URV - Fundació Grünenthal
Unitat per a l'Estudi i Tractament del Dolor - ALGOS
Telèfon: (+34) 977 55 86 58
concurs_esborrardolor2018@urv.cat
Amb la col·laboració de: